Preduzeće “Solid Metal“ d.o.o. osnovano je 2009 g. nakon ranije dugogodišnje saradnje osnivača sa distributerima proizvoda crne metalurgije iz zapadne Evrope.

Osnovna delatnost firme je uvoz svih vrsta čeličnih proizvoda koji su deficitarni na tržištu Srbije i čija nabavka često predstavlja problem firmama kojima su neophodni za proces proizvodnje ili redovno održavanje mašinskih postrojenja.

Brinemo o svakom kupcu nezavisno od količine isporuke

Osnovni principi su da za nas ne postoje mali kupci ili male isporuke, jer je naš odnos uvek maksimalno korektan bilo da isporučujemo jednu šipku čelika ili desetine tona, pritom vodeći strogo računa o kvalitetu robe i neophodnim sertifikatima.

Obzirom na dobre kontakte u inostranstvu, u mogućnosti smo da našim kupcima obezbedimo tražene materijale sa inostranih lagera u vrlo kratkom roku i po povoljnim cenama.

U ponudi imamo i materijale koji su deficitarni na tržištu

  • Puni čelici – svih namena i kvaliteta, crni (ugljenični) i nerđajući, konstrukcioni, alatni, za poboljšanje, za cementaciju…
  • Čelične cevi – bešavne i šavne, toplovaljane i hladnovučene, okrugle i profilne,
    crne i nerđajuće, konstrukcione, kotlovske, za toplovode, parovode, izmenjivače toplote,
    gasovode
  • Čelični limovi – toplo i hladno valjani
  • Čelični profili – toplo valjani i hladno oblikovani
  • Cevi za gasovode i naftovode sa fabričkom PE izolacijom i materijali za izolaciju podzemnih cevovoda (POLYKEN traka i prajmer)

Pored navedenog možemo Vam ponuditi i sve vrste pribora za cevi (lukove, redukcije, „T“ komade, prirubnice).

Sve materijale koje isporučujemo prate sertifikati proizvođača po evropskim stadardima (EN 10204/3.1, ISO 9001, ISO 14001, a za materijale za izradu opreme pod pritiskom i sertifikat PED 97/23 EC.), američkim (API, ASTM, AISI) ili po zahtevu i standardima drugih zemalja (JIS, UNI, BS, GOST…)